HIOTTU KOIVUVANERI 18x1525X1525mm

83.00

Osasto:

Kuvaus

Koivuvanerilaatu CP/CP soveltuu kehyksiin, pakkauksiin, maalin alle. Kalibroinnin avulla tätä vaneria voidaan käyttää myös arvokkaalla viilulla päällystetyillä koristepinnoilla.

Vaneri on yksi nykymaailman eniten käytetyistä puumateriaaleista. Sen positiivisia puolia ovat lujuus, joustavuus ja kestävyys. Vaneria valmistetaan parittomasta määrästä viilukerroksia. Viilukerrokset puristetaan ja kuumennetaan – liima kuivuu lämmön vaikutuksesta ja liittää viilun yhteen. Sen jälkeen vaneri leikataan ja tarvittaessa hiotaan. Jokaisen seuraavan kerroksen puusyvyyssuunta on kohtisuorassa edelliseen nähden, ylä- ja alakerros ovat yhdensuuntaiset puun syysuuntien kanssa. Tällaisella järjestelyllä varmistetaan vanerin suurin mahdollinen vakaus, koska vanerin vääntymisriski pienenee, jos kerroksia on useita eri suuntiin. Vaneri laajenee, vääntyy ja kutistuu vähemmän kuin tavallinen puu. Varsinaisen levyn reunoihin on myös mahdollista kiinnittää ruuveja ja nauloja.

Laadun määrää alemman ja ylemmän viilukerroksen laatu. Yksinkertaisin vanerilevy koostuu kolmesta kerroksesta. Mitä enemmän kerroksia, sitä vahvempi vaneri. Liimaamalla kerrokset yhteen saadaan kevyt ja helposti työstettävä, mutta vahva levy.

Vaneria käytetään erittäin laajasti. Rakentamisessa – lattioiden, seinien ja kattojen peittämiseen, katon alle, betonin kaatoon. Huonekaluteollisuudessa – kaapit, hyllyt, pöydät, lipastot, sängyt jne. Lisäksi pakkausten, perävaunujen pohjien, mainostaulujen, soittimien jne.

Sisämerkinnällä varustettu koivuvaneri on tarkoitettu sisäkäyttöön. Sidosaine on urea-formaldehydihartsi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “HIOTTU KOIVUVANERI 18x1525X1525mm”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *